Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Άρθρο Καθημερινής & Πρώτου Θέματος 27/9/2009




Εχθές Κυριακή 27/9, και για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή, συνεχίστηκαν στο κτήμα Δρακόπουλου οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας.

Διαβάστε επίσης στην Καθημερινή της 27/9 άρθρο για το κτήμα, όπου ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιβεβαιώνει κατηγορηματικά την πρόθεσή του για κατασκευή πολυόροφων κτιρίων συνολικού εμβαδού 9000 τετραγωνικών μέτρων :

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_27/09/2009_330621 

"Τι θα χτιστεί στη θέση του εργοστασίου Δρακόπουλου; Ο πρόεδρος (από το 1987) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαρτίνης εξηγεί στην «Κ» τα σχέδια του ιδρύματος: «Είχαμε δίλημμα, αν θα πωλούσαμε τον χώρο ή θα τον αξιοποιούσαμε. Υπήρξαν κάποια αρχικά σχέδια για τη δημιουργία ενός μοντέρνου πολιτιστικού χώρου στο πρότυπο της Αθηναΐδας, αλλά εκτιμήθηκε ότι θα κόστιζε 34 εκατ. ευρώ και δεν βρέθηκε επενδυτής. Τελικά επιλέξαμε τη λύση της αντιπαροχής: να χτιστούν δύο κτίρια, 4.000 τ.μ. για τον Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Αθηναίων και 5.000 τ.μ. για τον κατασκευαστή. Στο πρώτο, θα κατασκευαστεί 1.000 τ.μ. δημοτικού θεάτρου με πάρκινγκ 300 θέσεων κι 3.000 τ.μ. γραφείων για τη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών του Ερυθρού Σταυρού.
Ο ιδιώτης δεν θα πρέπει να κάνει εμπορικό κέντρο, αλλά μαγαζιά στο ισόγειο και από επάνω κατοικίες ή γραφεία. Εχουμε ήδη κάνει επαφές με επιλεγμένους μεγάλους κατασκευαστές. Η λύση της επέκτασης των υπογείων χώρων στάθμευσης κάτω από την υπόλοιπη πλατεία εγκαταλείφθηκε, παρότι η περιοχή έχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης, επειδή εκτιμήθηκε ότι θα συναντούσε αντιδράσεις" 

Το άρθρο περιέχει και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του κτήματος.

Αντίστοιχο άρθρο δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 27/9, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε μορφή pdf :

prwto thema.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου