Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αμετανόητος ο κ. Κακλαμάνης συκοφαντεί τώρα και τους αγώνες των κατοίκων των Πατησίων

Φίλες και φίλοι, κάτοικοι του 5ου Διαμερίσματος,

Ο κ. Κακλαμάνης, ο δήμαρχος που τα έβαλε με τα πάρκα, τα δέντρα, τους πολίτες και τους ελεύθερους χώρους στην Αθήνα, ξαναχτύπησε. Ο δήμαρχος που επάξια έχει κερδίσει τον τίτλο του «Ομέρ Πριόνη» μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί μας.
Τώρα στο στόχαστρο του δημάρχου Αθηναίων βρέθηκε η Επιτροπή Κατοίκων για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 20-10-2009 μας κατήγγειλε γιατί αγωνιζόμαστε για ελεύθερους χώρους, για πράσινο και για να μην υπάρξουν νέα πολυώροφα κτίρια στην ήδη επιβαρημένη περιοχή μας. Είναι πρωτοφανές στα χρονικά του Δήμου Αθηναίων και συνάμα εξοργιστικό να καταγγέλλει ο Δήμος με ψήφισμα μια Επιτροπή κατοίκων που σε μια γειτονιά της Αθήνας παλεύει και διεκδικεί το αυτονόητο.
Η παρουσία δεκάδων κατοίκων των Πατησίων στη Συνεδρίαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου της 14-10-2009, με αίτημα να ξανασυζητηθεί το θέμα του κτήματος Δρακόπουλου υπό το πρίσμα νέων δεδομένων, αποτέλεσε αφορμή για να εξαπολύσουν εναντίον μας μια πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Β. Γελαδάκης κατηγόρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά και σε επόμενη συνεδρίαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου στις 21-10-2009) τους πολίτες που παρευρέθηκαν στο Διαμερισματικό Συμβούλιο ότι άσκησαν βία, ότι προχώρησαν σε προπηλακισμούς, ότι υπήρξε επιθετική συμπεριφορά και παρακωλύθηκε η συνεδρίαση. Απέδωσε δε ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς για τους κατοίκους, όπως άνομοι, αλήτες και στοιχεία αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Η πραγματικότητα είναι ότι η συνεδρίαση διεξήχθη και ολοκληρώθηκε κανονικά, μια και οι κάτοικοι δείξαμε πρωτοφανή ψυχραιμία και δεν απαντήσαμε στους χαρακτηρισμούς και «κουτσαβακισμούς» μερίδας Διαμερισματικών Συμβούλων. Ακριβώς όπως και δεν απαντήσαμε στην παρουσία «φουσκωτών» και τραμπούκων του Ερυθρού Σταυρού στις 13-09 στο κτήμα Δρακόπουλου όταν γκρεμίσαμε τη μάντρα και δενδροφυτεύσαμε το χώρο.
Ο πολιτισμός και η δημοκρατική μας συμπεριφορά αποδεικνύεται καθημερινά με τον ανοιχτό και δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Την αποδείξαμε και στον ίδιο τον πρόεδρο του Διαμερισματικού Συμβουλίου, όταν ο ίδιος πήρε μέρος σε αυτές τις ανοιχτές μας διαδικασίες. Την αποδεικνύουμε και με τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους κατοίκους της γειτονιάς, με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας (δενδροφυτεύσεις, συναυλίες, συνελεύσεις) και τις 2.500 υπογραφές που έχουμε συγκεντρώσει. Γεγονός για το οποίο δεν μπορεί να καυχηθεί το Διαμερισματικό Συμβούλιο. Τους προτείνουμε να βγουν για λίγο από τα κομματικά και δημοτικά γραφεία και να συνομιλήσουν με τους συμπολίτες τους – θα τους κάνει σίγουρα καλό. Αυτή είναι και η διαφορά μας και δεν ξεπερνιέται, όσες καταγγελίες και να κάνουν. Η διάθεσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους ώστε να μην περάσουν τα επιχειρηματικά σχέδια Ερυθρού Σταυρού και Δήμου Αθηναίων παραμένει ακλόνητη και δυναμώνει. Οι επιτυχίες των κινημάτων στο πάρκο Κύπρου & Πατησίων, στο Βοτανικό, στο άλσος Παγκρατίου μας εμπνέουν ότι και εδώ, στα Πατήσια, οι ενωτικοί και αποφασιστικοί αγώνες των κατοίκων μπορούν να κερδίσουν τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η μείζων αντιπολίτευση της παράταξης του κ. Σκανδαλίδη πρέπει επίσης να αποδείξει ότι έχει διαφορετικά σχέδια για την περιοχή, γιατί οι αντιφατικές τοποθετήσεις της και το ποιόν των εκπροσώπων της στο Διαμερισματικό Συμβούλιο δε δείχνουν κάτι τέτοιο.
Επειδή κανένας λογικός άνθρωπος που δεν έχει ιδιοτελή συμφέροντα δεν μπορεί να δεχτεί την καταστροφή ενός ιστορικού χώρου και ταυτόχρονα πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή μας, καλούμε την πλειοψηφία του Διαμερισματικού Συμβουλίου αλλά και τη μείζονα αντιπολίτευση, έστω και την ύστατη στιγμή, να περισώσουν την προσωπική αξιοπρέπεια τους και να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματά μας. Έτσι κι αλλιώς, στο τέλος θα κερδίσει η λογική και το συμφέρον των πολλών: η ανάγκη των κατοίκων για ελεύθερους χώρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου